12 Student Life Hacks die je moet weten

Inhoudsopgave

Het leven is niet makkelijk, maar life hacks kunnen helpen! Ja, je leest het goed. Als je een student bent van de school, hogeschool of universiteit, of je nu in een hostel woont of niet, we hebben een aantal snelle, slimme ideeën voor je die je dagelijkse taken gemakkelijker maken. En zulke creatieve ideeën heten ‘Life Hacks’. Blijf bij ons tot het einde en ontdek alle verbazingwekkende hacks voor studenten. Zodra je ze in je dagelijks leven gaat gebruiken, weet ik zeker dat je je zult afvragen hoe je je hele leven zonder ze hebt geleefd.

Studentenleven hacks zijn die kennis die je niet leert op school, of boeken. Het is iets dat voortkomt uit het vinden van een snelle oplossing en het ervaren van nieuwe dingen. Dus, kom langs en probeer een aantal van deze geweldige life hacks en vertel je vrienden erover. Het zal hen zeker verbazen.

Life hacks die elke student moet weten

1. Plan uw taken

Het maken van een rooster of het plannen van de taken staat vooral bekend als huiswerkhack. Om jezelf te behoeden voor problemen of examenspanning, maak je een studieplan dat je helpt te leren en de hele syllabus op tijd af te ronden. Het is een levenshack voor studenten om goede cijfers te halen en beter te presteren.

2. Je eigen geld verdienen

Stel dat de maatschappij of het systeem je wijs heeft gemaakt dat je niet kunt verdienen terwijl je studeert of thuis woont, dan heb je het mis. Dus, verander deze denkwijze en verdien je eigen geld terwijl je leert. Het is een real-life hack die elke universiteits- of hogeschoolstudent moet kennen. Er zijn talloze online baantjes die je kunt doen en je eigen zakgeld kunt regelen. Het enige wat je hoeft te doen is een vaardigheid leren en ervoor betaald krijgen.

3. Op tijd wakker worden

Als je moeite hebt om op tijd wakker te worden, zelfs na het instellen van vele wekkers, probeer dan onze meest favoriete studentenlevenshack. Zet voordat je gaat slapen de wekker en leg je telefoon in een leeg glas of kopje. Leg het een beetje ver van je af. Door dit te doen zal het alarm luider klinken, en door de afstand zal je opstaan uit bed en het alarm afzetten. Deze hack zal anderen om je heen zeker wakker maken.

En als u zich moe voelt na een goede nachtrust of een dutje, drink dan een glas water. Je bent niet moe maar gewoon uitgedroogd.

4. Leer een vaardigheid & maak vrienden

Slechts één ding leren tijdens je academische leven kan soms zenuwslopend zijn. Zorg ervoor dat je nieuwe vaardigheden leert en deel uitmaakt van verschillende verenigingen. Nieuwe vaardigheden leren heeft enorme voordelen, en het laat je nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken. Nieuwe vaardigheden leren maakt je een boeiend persoon en helpt je hersenen sneller dingen te leren, en het is de nuttigste studentenlevenshack voor alle school-, hogeschool- en universiteitsstudenten.

Dus begin met het volgen van een korte cursus en maak vrienden die dezelfde dingen doen als jij.

5. Houd uw kleerkast georganiseerd

Heb je geen kastruimte meer en kun je niets vinden in de warboel van spullen, maak dan deze life hacks een deel van je leven. Verzamel de lipjes van koude drankblikjes en gebruik ze om de hangers in je kledingkast te verdubbelen of te verdrievoudigen zonder geld uit te geven aan een nieuwe garderobe. Anders dan het ophangen van je kleding, bewaar je tees of jeans verticaal in de lades.

Maak gebruik van oude plastic potten of dozen en vul ze apart met spullen. Georganiseerde spullen kosten minder tijd. Het is een van de beste life hacks voor scholieren of studenten. Ze kunnen hun briefpapier ook op deze manier bewaren.

6. Gebruik sticky notes

Plakbriefjes zijn de beste vrienden van de student. De meest gebruikte life hack voor studenten is essentiële punten op plakbriefjes schrijven en ze op de muur, studietafel of boek prikken. Dit zijn de geweldige kleine to-do organizers die elke scholier zou moeten kennen. Je kunt er ook motiverende citaten of pijnpunten op schrijven en ze rond je bureaublad, studietafel, muur of spiegel plakken, want één blik erop houdt je gemotiveerd en georganiseerd.

Studenten kunnen de to-do lijst voor morgen maken voordat ze naar bed gaan, deze opplakken en weggooien zodra de taken klaar zijn. Het is de snelle levenshack voor studenten die iedereen moet gebruiken.

7. Gebruik paperclips

Met een pakje ordnerclips voert u uw taken zo slim uit dat u versteld zult staan. Binder clips komen met veel van het dagelijks leven en studentenleven hacks. U kunt het op vele manieren gebruiken, zoals het repareren van de gebroken toetsenbordvoeten, het sneller drogen van sponzen, het maken van een bureautelefoonstandaard, het ophouden van de snoeren en andere draden, het organiseren van de accessoires, of het vastklemmen van pakken in de koelkast. Binder clips hacks maken de dagelijkse levenstaak gemakkelijk.

8. Werk slimmer, niet harder

We weten dat het een cliché is en zonder te klinken als je leraar op de middelbare school, moet je georganiseerd zijn om het meeste uit je studiesessies te halen. Een van de makkelijkste manieren om het studeren te hacken is het aanbrengen van kleurcodes in je aantekeningen of in ieder geval het markeren van titels. Wist je dat kleurgebruik een positieve invloed kan hebben op je geheugen?

Een ander goed studiehulpmiddel is het verdelen van je tijd in productieve korte stukjes, in plaats van een bibliotheekmarathon. De Pomodoro techniek verdeelt het werk in intervallen van 25 minuten, gescheiden door korte pauzes. Voor degenen onder u die doelgericht zijn, is deze techniek een geweldige manier om to-do-lijstjes op te stellen en eraan vast te houden. Je kunt jezelf na deze sessies ook stimuleren met een lekkere snack.

9. Jezelf

Ten slotte is zorgen voor jezelf de belangrijkste life hack van elke studenten. Als je het antwoord niet weet, vraag het dan aan iemand of Google het. Als je iets wilt zeggen, neem dan contact op met de adviesdienst van je instituut. Verspil je goede gezondheid in je jonge dagen niet; verlies je perspectief op het leven niet. Omdat de meeste dingen er de komende 10 of 20 jaar niet meer toe doen, leer alle eenvoudige studenten life hacks en andere D.I.Y dingen en word beter in het dagelijks leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *