De Beste Elektrische Steps van 2023 | Maak de Juiste Keuze

Elektrische steps zijn snel terrein aan het winnen in de straten van België en Nederland. Met de groeiende behoefte aan efficiënte en duurzame mobiliteit, zijn deze elektrische voertuigen een aantrekkelijke keuze geworden voor velen.

Hieronder volgt een overzicht van de top 9 elektrische steps die een opmerkelijke indruk hebben gemaakt in deze regio. Volgens Elektrische-step-kopen.online is de Kick & Move de beste E-step van dit jaar!

Inhoudsopgave

De Beste Merken Elektrische Steps

1. Flyblade Elektrische Step

De Flyblade E-step is een premium elektrische step die uitblinkt in krachtige prestaties en duurzaamheid. Deze step is gebouwd met hoogwaardige materialen en biedt indrukwekkende snelheid en wendbaarheid. Het is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en robuuste step voor zowel stedelijk als off-road gebruik. De Flyblade Elektrische Step staat bekend om zijn solide constructie en geavanceerde technologieën.

2. AOVO M365 Pro

De AOVO M365 Pro is een model elektrische step dat op de markt is gebracht als een geavanceerde versie van de populaire Xiaomi M365 Pro. Deze step staat bekend om zijn indrukwekkende specificaties en prestaties. Het heeft veel overeenkomsten met de Xiaomi M365 Pro, aangezien het veel functies en ontwerpkenmerken deelt.

De AOVO M365 Pro biedt een krachtige motor en een verbeterde batterijcapaciteit, wat resulteert in een grotere actieradius en betere prestaties in vergelijking met eerdere modellen. De step heeft een solide en duurzaam frame, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten terreinen en dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen.

3. Hitway Elektrische Step

De “Hitway elektrische step” verwijst naar een reeks elektrische scooters van het merk Hitway. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende specificaties:

Hitway Modellen: Hitway biedt verschillende modellen zoals de 800W Hitway HB24 en de Evercross 500W, verkrijgbaar met of zonder zadel. Deze scooters leggen de nadruk op stedelijke mobiliteit en combineren snelheid en comfort voor woon-werkverkeer of verkenningstochten in de stad.

Kenmerken: Hitway elektrische scooters hebben meestal een opvouwbaar ontwerp voor eenvoudige opslag en draagbaarheid. Ze worden geleverd met verschillende motorvermogens, batterijcapaciteiten en sommige modellen bieden zelfs een zitje voor extra comfort.

Wettelijke aspecten: In België zijn er specifieke regels voor het gebruik van elektrische scooters op de openbare weg. Vanaf 2023 is het legaal om op elektrische scooters op de weg te rijden. De modellen van Hitway voldoen waarschijnlijk aan deze regelgeving om legaliteit op de weg te garanderen.

Hitway’s aanbod: Het assortiment van Hitway omvat naast elektrische scooters mogelijk ook e-bikes, die opties bieden voor woon-werkverkeer, stadsfietsen en mountainbiken.

4. QM-Wheel H7 E-Step

De QM-Wheel H7 is een elektrische step verkrijgbaar in verschillende modellen die verschillen in accucapaciteit, motorvermogen, snelheid en wieltype.

QM-Wheel H7 Modellen: Beschikbare modellen zijn onder andere de H7 Pro met 10Ah batterij, 8,5-inch anti-lekbanden en een 350W motor.

Kenmerken: De step heeft verschillende snelheidsmogelijkheden tot 30 km/u, verschillende batterijcapaciteiten (7,8Ah, 10Ah), en app-connectiviteit voor sommige modellen.

Variaties: Sommige versies hebben 8,5-inch wielen, terwijl andere functies hebben zoals Bluetooth-connectiviteit en een app voor monitoring en bediening.

Garantie: Modellen worden geleverd met verschillende garantieperiodes, waarbij de typische dekking voor de motor, batterij en controller varieert van 6 maanden tot 1 jaar.

5. Segway Ninebot KickScooter ES2

Deze step onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en comfort. Het is ontworpen voor dagelijks gebruik en biedt een uitstekende balans tussen prestaties en betrouwbaarheid. Met een solide bouwkwaliteit, verlengde batterijduur en een comfortabele rit is de Segway Ninebot KickScooter ES2 ideaal voor pendelaars die een betrouwbare en comfortabele step zoeken.

6. Razor E-Prime Air

Deze step valt op vanwege zijn compacte en draagbare ontwerp. Het is ideaal voor gebruikers die mobiliteit en gemak hoog in het vaandel hebben. Met zijn lichtgewicht structuur en eenvoudig opvouwbare functionaliteit is de Razor E-Prime Air perfect voor stedelijke omgevingen en pendelvervoer. Het biedt een comfortabele rit en is gemakkelijk op te bergen of mee te nemen.

Welke Elektrische Steps zijn Toegestaan in Nederland?

 1. Wetgeving: Elektrische steps worden gezien als bijzondere bromfietsen. Dit betekent dat ze zijn toegestaan op de openbare weg, maar er zijn regels waaraan gebruikers moeten voldoen.

 2. Minimumleeftijd: De minimumleeftijd om een elektrische step te besturen is 16 jaar.

 3. Maximale Snelheid: De maximale toegestane snelheid voor elektrische steps in Nederland is 20 km/u. Steps die sneller kunnen rijden, worden beschouwd als illegaal op de openbare weg.

 4. Verzekering en Helm: Voor het gebruik van een elektrische step is een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht. Het dragen van een helm is echter niet verplicht.

 5. Wetgeving per Gemeente: Gemeenten kunnen specifieke regels hanteren met betrekking tot het gebruik van elektrische steps op trottoirs, fietspaden en wegen. Het is daarom raadzaam om de lokale regelgeving te raadplegen.

Welke Elektrische Steps zijn Toegestaan in België?

 1. Toegestane Locaties: Elektrische steps mogen op Belgische wegen gebruikt worden, maar de regelgeving kan verschillen afhankelijk van de regio.

 2. Minimumleeftijd: De minimumleeftijd voor het gebruik van een elektrische step in België is 16 jaar.

 3. Maximale Snelheid: De maximale toegestane snelheid voor elektrische steps in België is meestal 25 km/u.

 4. Verzekering en Helm: Het gebruik van een helm wordt vaak aanbevolen en soms zelfs verplicht gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering kan ook vereist zijn.

 5. Wetgeving per Regio: Het is belangrijk om te weten dat de wetgeving met betrekking tot elektrische steps kan variëren tussen de verschillende regio’s van België, zoals Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

 6. Toegestane Plaatsen: Niet alle gebieden staan het gebruik van elektrische steps toe op trottoirs of fietspaden. Sommige steden hebben specifieke regels voor het gebruik van dit vervoersmiddel.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.