Cursus financiën volgen in Nederland

Als u een carrière als financieel analist overweegt, of er al een hebt, kan een professionele financiële certificering uw verdiencapaciteit, reputatie en vermogen om hoogwaardige financiële analyses te leveren aanzienlijk vergroten.

Deze gids leidt u door elk van de top financiële certificeringen en aanduidingen voor elke professional die op zoek is naar een carrière als gecertificeerd financieel analist, we brengen ook de verschillende cursussen over financiën in Nederland in kaart.

Inhoudsopgave

Wordt een cursus in financiën aangeraden in 2023?

Is financiën een goede richting? We vergelijken het met andere business opleidingen en kijken naar wat een bachelor in financiën kan doen en verdienen in hun carrière.

Als je een financiële carrière overweegt als financieel manager, budgetanalist, of een van de andere banen voor financiële opleidingen, vraag je je misschien af: wat komt er kijken bij een financiële graad, en wat zijn de vooruitzichten op een baan voor mij zodra ik ben afgestudeerd? Wat kun je doen met een financiële graad?

Het Bureau of Labor Statistics laat zien dat het vakgebied snel groeit, en financiële professionals genieten vrij hoge salarissen.

Waarom financiën in plaats van andere bedrijfsopleidingen?

Opleiding financiën

Waarom financiën studeren in plaats van bijvoorbeeld bedrijfskunde of boekhouding?

Omdat bedrijfsadministrateurs zoveel verschillende functies hebben, worden ze tijdens een werkdag vaak in verschillende richtingen getrokken. Bij financiële banen kun je je richten op het maken van budgetrapporten, het analyseren van uitgaven, het adviseren van klanten of het beheren van de financiën van een afdeling of bedrijf.

Als je afstudeert in financiën, kun je ook een vakgebied betreden dat een veel hoger groeipercentage heeft dan veel andere zakelijke en aanverwante carrières.

Boekhouding is vaak een toegangspoort voor wie een carrière in de financiële wereld wil. Maar het voordeel van een analist of manager, in plaats van een accountant, is meer carrièremobiliteit. U kunt een smalle focus hebben, maar u bent niet gebonden aan één enkele activiteit of werkstroom.

Is financiën een goede opleiding?

Ja, financiën is een goede graad als je wiskundig aangelegd en detailgericht bent. Informatie kunnen presenteren en het vertrouwen van de klant winnen kan ook helpen in je carrière. Voordat je je toelegt op financiën, wees eerlijk tegen jezelf of je deze kwaliteiten hebt of hoe je ze zou kunnen ontwikkelen.

Een positief aspect van je financiële diploma is het aantal startersbanen waarvoor je in aanmerking komt. Financiële majors kunnen bijvoorbeeld werken in investment banking, corporate finance, private equity en asset management. U kunt werken als planner, analist of investeringsmedewerker zonder verdere opleiding dan uw diploma en gerelateerde ervaring. Deze financiële banen betalen goed en bieden groeimogelijkheden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.