Dit moet je weten voor een cataractoperatie

Inhoudsopgave

Staar is een veel voorkomende medische aandoening waarbij eiwit zich ophoopt in de ooglens, waardoor deze steeds ondoorzichtiger en troebeler wordt. Dit leidt tot wazig of beperkt zicht dat waarschijnlijk verergert naarmate de ernst van de staar toeneemt. Gelukkig is dit een relatief veel voorkomende aandoening die gemakkelijk kan worden behandeld door middel van een staaroperatie.

Bij een staaroperatie wordt de natuurlijke lens op de plaats van de staar verwijderd en vervangen door een kunstlens. Met meer dan drie miljoen cataractoperaties per jaar alleen al in de Verenigde Staten is het een van de veiligste en meest uitgevoerde chirurgische ingrepen in het land.

Dit zou ik graag geweten hebben voor mijn staaroperatie

Dit moet je doen vóór een staaroperatie

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen na een staaroperatie om de genezing te bevorderen en weer normaal te worden. Zorg ervoor dat u uw pre-operatie afspraak bijwoont. Tijdens deze afspraak krijgt u veel waardevolle informatie over uw staar en de komende operatie.

1. Ga met een bestuurder.

Als u bij uw afspraak voor een operatie aankomt, wilt u iemand bij u hebben om u naar huis te rijden. Ga niet naar buiten zonder een beschermende bril of zonnebril, zodat u uw ogen tijdens de genezing niet beschadigt.

2. Gebruik je oogdruppels.

Na uw operatie krijgt u mogelijk oogdruppels voorgeschreven om infecties te voorkomen en ontstekingen te verminderen. Zorg ervoor dat u ze inneemt zoals voorgeschreven. Mis geen dosis. Mogelijk moet u deze oogdruppels nog enkele weken na de ingreep gebruiken.

3. Wees niet bang voor gebroken bloedvaten.

Houd rekening met de mogelijkheid van kapotte haarvaten in de ogen en blauwe plekken rond het oog als gevolg van de operatie. Dit is een volkomen normaal onderdeel van het genezingsproces.

4. Neem voldoende rust.

Het belangrijkste wat u moet doen na een oogoperatie is rusten. Dit is het belangrijkste om de genezing te bevorderen en ervoor te zorgen dat u zich sneller beter voelt. Voel u echter vrij om uw dagelijkse activiteiten te hervatten wanneer u zich daar goed bij voelt.

5. Andere gezondheidsaandoeningen.

Als u andere gezondheidsproblemen hebt, zoals diabetes of hoge bloeddruk, kan uw arts eisen dat u deze op een gezond niveau brengt voordat u verder gaat met de procedure.

6. Communiceer met uw chirurg.

Als er iets is dat u niet begrijpt over het proces en de procedures rond een staaroperatie, vraag dan uw arts om opheldering. Het is belangrijk om op één lijn te zitten voor een succesvolle operatie en herstel.

Dit moet je voorkomen vóór een staaroperatie

Hier zijn enkele dingen die u misschien wilt vermijden voor en na een staaroperatie om ervoor te zorgen dat u goed geneest. Vermijd eten en drinken voor uw operatie. Draag geen make-up voor de operatie, en vermijd het dragen van make-up totdat uw oogarts het toestaat, zodat u infecties beter kunt voorkomen.

1. Voorkom dat je irriterende stoffen in je ogen krijgt.

Voorkom dat u irriterende stoffen in uw ogen krijgt. Vermijd ook zwemmen in zwembaden en baden terwijl uw ogen genezen. Water, stof en pollen kunnen het genezingsproces onderbreken en infecties bevorderen. Wrijf niet in uw ogen. Dit verhoogt de kans op ontstekingen en infecties in uw genezende ogen.

2. Vermijd te veel bukken

Vermijd te veel bukken, want dat kan de druk in uw ogen verhogen. Dit is niet goed voor de genezing. Je moet proberen niet te snel te overdrijven. Overhaast uzelf niet. Begin pas weer aan uw normale routine als u er klaar voor bent. Schrik niet te veel van golvend of wazig zicht. Dit is relatief normaal omdat uw ogen zich aanpassen aan de veranderingen in uw zicht.

3. Weinig communicatie met uw chirurg.

Hoewel sommige symptomen normaal zijn na dit type ingreep, zijn plotseling gezichtsverlies, lichtflitsen, floaters in de gezichtslijn en overmatige roodheid niet normaal wanneer de genezing goed op gang zou moeten zijn. Als de problemen aanhouden, aarzel dan niet om uw oogarts te bellen.

Conclusie

Als u staar heeft ontwikkeld, is een operatie de enige manier om deze staar veilig uit het oog te verwijderen. Gelukkig is een staaroperatie een veilige en effectieve oogzorgoplossing die levensveranderende resultaten kan hebben voor mensen die door staar hun gezichtsscherpte hebben verloren. Als u weet wat u vóór de operatie moet doen om u voor te bereiden (en wat u moet vermijden), zult u de best mogelijke ervaring hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *