Dit moet je weten voordat je een hamster koopt

Inhoudsopgave

Hamsters zijn schattige kleine knaagdieren die geweldige huisdieren zijn, vooral voor kinderen. Er zijn echter een aantal dingen waarvan ik wilde dat ik ze wist voordat ik een hamster kreeg. Het zou het leven voor iedereen een stuk makkelijker hebben gemaakt.

Zelf zou ik willen dat ze er niet zo uitzagen als harige muisjes, want als er eentje ontsnapt en je komt hem om 1 uur ’s nachts tegen in de buurt van de koelkast, dan is dat een recept voor een natte broek of een platgereden huisdier dat snel vervangen moet worden!

Belangrijke hamsterfeiten

Dus je denkt erover om een hamster als huisdier te nemen, of misschien heb je er onlangs een gekocht. Geweldig! Hamsters zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en zijn ideaal voor mensen die geen ruimte of tijd hebben voor een groter huisdier. Deze schattige pluizenbollen zijn heel charmant en leuk om mee te spelen.

Hoewel ze klein zijn en niet veel aandacht nodig hebben, zijn er toch veel belangrijke dingen die je moet weten over het houden van een hamster. Hier zijn acht dingen die je moet weten voordat je er een krijgt.

8 dingen die u moet weten over hamsters

  1. Mannetjes en vrouwtjes mogen niet samen gehuisvest worden.
  2. Ze hebben veel beweging nodig.
  3. Syrische hamsters zouden nooit samen gehuisvest worden.
  4. Hamsters zijn nachtdieren.
  5. Hamsters zijn alleseters.
  6. Eigenaars van dierenwinkels maken vaak fouten.
  7. Hamsters houden niet van harde geluiden.
  8. Hun tanden blijven groeien.
  9. Hamsters zijn verzamelaars.
Schattige Hamster
Dit zou ik graag eerder geweten hebben over hamsters

1. Mannetjes en vrouwtjes mogen niet samen gehuisvest worden.

Geen uitzonderingen. Misschien heb je een ‘paar’ gekocht in een dierenwinkel of dacht je dat een broer en zus eenzaam zouden worden als ze gescheiden werden. Toch krijg ik veel vragen van mensen die mannetjes en vrouwtjes samen huisvesten. Houd hamsters van verschillend geslacht altijd gescheiden, om deze redenen:

  • Ze zouden kunnen vechten.
  • Ze kunnen zich voortplanten.

Hoewel u misschien met uw hamsters wilt fokken, moet u het mannetje en vrouwtje toch in aparte behuizingen houden. Hamsters planten zich ongelooflijk snel voort, en als de baby’s eenmaal geboren zijn, kunnen ze het gevaar lopen te worden aangevallen door de vader. Op haar beurt kan de moeder hem aanvallen om haar nest te verdedigen. Er zijn veel dingen die je niet moet doen als je hamster baby’s heeft, en een grote nee-nee is het mannetje in de buurt van de moeder hebben.

Houd mannetjes en vrouwtjes altijd in aparte kooien, zelfs als ze samen waren toen je ze kocht. Hamsters zijn solitaire dieren; ze vereenzamen niet en verlangen niet naar elkaar zoals andere dieren doen.

2. Ze hebben veel beweging nodig.

Hamsters mogen dan klein zijn, ze hebben veel beweging nodig. Ze in een kleine kooi houden of ze nooit naar buiten laten is wreed. In het wild rennen deze dieren elke nacht kilometers ver. Om ervoor te zorgen dat uw hamster genoeg beweging krijgt:

  • Plaats een wiel: Sommige kooien bevatten die. Zorg ervoor dat het voldoende groot is, zodat uw hamster geen rugletsel oploopt.

  • Laat uw hamster buiten spelen: Dit kan elke dag maar een paar minuten zijn. Een hamsterbal is handig om hem uit de buurt van kattenkwaad te houden. Als u besluit geen bal te gebruiken, houd hem dan in de gaten zodat hij niet kwijtraakt.

  • Koop een kooi met genoeg grootte: Meerdere verdiepingen en veel ruimte om rond te rennen zijn goede ideeën. Genoeg spullen en speelgoed voor uw hamster kan hem gelukkiger maken en hem helpen langer te leven.

3. Syrische hamsters zouden nooit samen gehuisvest worden.

Sommige hamsterrassen kunnen heel gelukkig samenleven (maar alleen als ze van hetzelfde geslacht zijn). Syriërs kunnen echter ongelooflijk vijandig worden tegenover anderen in hun territorium. Het houden van twee of meer Syriërs in hetzelfde verblijf kan leiden tot verwondingen of de dood van de kleine pluizenbollen.

4. Hamsters zijn nachtdieren.

Sommige mensen weten dit niet, maar hamsters zijn nachtdieren en zijn ’s nachts het meest actief! Maak je geen zorgen als je je nieuwe hamster koopt en merkt dat hij de hele dag slaapt, want dat is normaal. Zodra de zon ondergaat, zul je hem horen foerageren, een nestje bouwen en op zijn rad rennen.

5. Hamsters zijn alleseters.

Veel mensen denken ten onrechte dat hamsters veganisten zijn en alleen noten en groenten eten, maar dat is niet waar! Hamsters kunnen vlees eten. Ongekruide gekookte kip is een lekkere traktatie, net als insecten en wormen.

Natuurlijk hebben hamsters ook voedzaam voedsel nodig, zoals pellets, zaden en gedroogd fruit en groenten. Er zijn veel groenten die je je hamster kunt aanbieden, maar controleer goed wat wel en niet mag. Komkommer, kleine hoeveelheden kool en wortels zijn bijvoorbeeld prima, maar geef uw hamster nooit ui of citrusvruchten.

6. Eigenaars van dierenwinkels maken vaak fouten.

Ten minste één keer per maand hoor ik van gevallen waarin mensen twee hamsters hebben gekocht, denkend dat het twee jongens of twee meisjes zijn, om vervolgens een nestje baby’s aan te treffen. Als je twee hamsters hebt gekocht, bedenk dan dat eigenaren van dierenwinkels vaak fouten maken, omdat het seksen van hamsters moeilijk is, vooral als ze klein zijn. Sommige eigenaren nemen niet eens de moeite om ze te seksen, maar huisvesten ze samen om ze sneller te kunnen verkopen.

Als je meer dan één hamster koopt en ze in dezelfde kooi houdt, probeer ze dan zelf te seksen om er zeker van te zijn dat je niet plotseling een nestje baby’s tegenkomt.

7. Hamsters houden niet van harde geluiden.

Hamsters gebruiken vooral hun oren en neus. Harde geluiden, zoals stofzuigen, schreeuwen, een tv of harde muziek, en gebonk kunnen hen afschrikken, dus het is beter om ze indien mogelijk in een rustige kamer te huisvesten. Aangezien ze overdag slapen, kan lawaai ook hun rust en gezondheid beïnvloeden.

8. Hun tanden blijven groeien.

De tanden van een hamster groeien voortdurend. Als u de hamster iets hards geeft om op te kauwen, zoals een stukje niet-giftig hout uit een dierenwinkel of af en toe een stukje hondenbot om op te kauwen, helpt dat de tanden een normale grootte en in goede conditie te houden.

Als de hamster problemen heeft met eten en sluiten of zijn bek niet kan sluiten, kan de dierenarts de tanden knippen.

9. Hamsters zijn verzamelaars.

Je hamster wil waarschijnlijk niet dat ik je dit vertel, maar hij is een hamsteraar in hart en nieren. Het is schattig als je hamster zijn wangen volpropt met eten, maar pas op. Hij eet het niet allemaal op – hij gaat er wat van opbergen voor een middernachtelijke snack.

Geef uw hamster niet meer eten dan hij nodig heeft. Voedsel kan gaan schimmelen of bederven, dus ruim zijn voorraad zorgvuldig op.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.