10 redenen waarom je nooit met een paardenmeisje moet daten

Paardenmeisje daten

Toen ik dit artikel moest schrijven, moest ik mijn vrienden vragen om mee te doen. Ze hebben al reeds ervaring met paardenmeisjes dus hun mening is essentieel.

Ze gingen uit met paardenmeisjes, en nu leek er geen uitweg meer te zijn. Mijn vrienden moesten dus doorstaan over waarom mannen uit de buurt moeten blijven van vrouwen die paarden hebben. Dit artikel is geschreven voor alle jongens en mannen die nog aan het daten zijn, en die misschien – of misschien niet – weten hoe een paardenmeisje kan zijn.

Dus laat me jullie voor eens en voor altijd uitleggen waarom mannen paardenmeisjes moeten vermijden. Daarvoor hebben we precies 10 goede redenen:

Dit is waarom je geen paardenmeisje moet daten

1. Ze zijn broke.​

Nee, ze geven het grootste deel van ons inkomen uit aan hun viervoeter! Ten eerste is een paard niet goedkoop om te kopen. Ze besteden veel tijd en geld aan het vinden van de juiste, en in de meeste gevallen eindigen ze met een paard dat veel meer kost dan ze hadden gedacht.

Maar het gebruik van geld houdt hier niet op. Elke maand betalen ze graag mee aan dure huisvesting, training, shooing, uitrusting (ook wat ze eigenlijk niet nodig hebben), voeding en dierenartskosten.

De meesten van hun geven ook geld uit om naar shows te gaan om terug te keren naar stal met een rozet die geen financiële waarde heeft. En dan komen alle andere onvoorziene uitgaven die niet in de begroting zijn opgenomen. Die kennen we allemaal wel, toch?

2. Het paard is hun soulmate.​

Denk niet dat je op de eerste plaats eindigt als hun partner in crime. Die plaats is bezet en je kunt die rangorde niet veranderen. Hun paard is hun enige, en ze zijn klaar om alles los te laten en zich naar de stal te haasten om te kijken of hun goudklompje in orde is. Dat afspraakje vrijdagavond? Die kun je net zo goed vergeten. Ze brengt haar vrijdagavond door met haar paard!

3. Ze wonen in de stal.​

Dus het is niet alleen vrijdagavond dat je het zonder haar moet doen. Ze brengen graag alle tijd die ze kunnen krijgen door met hun partner (nee, het paard natuurlijk!). En twee uur in werkelijkheid voelt slechts als 15 minuten in paardenland.

Ze staan zelfs heel vroeg op om hun bretels aan te trekken en naar de stal te gaan waar ze niet eens aan denken om wakker te worden. Ze moeten er gewoon voor zorgen dat het paard goed geslapen heeft! Hoe heb je geslapen, mijn mooie kleine? Zulke vragen komen vaak voor.

4. Je bent ook niet hun nummer 3, 4 of 7…​

Liet ik het klinken alsof je op de tweede plaats komt boven degenen die in haar hart ligt? Fout! Na hun paard komt hun trainer natuurlijk – degene die misschien een beetje strak lijkt als je hem voor het eerst ontmoet. En de tweede keer. In feite kun je altijd dat ietwat ongemakkelijke gevoel hebben rond haar trainer.

Wen er maar aan. Hun dierenarts staat ook hoog op de lijst, maar hij of zij kan je waarschijnlijk meelevend aankijken als je midden in de nacht wordt gewekt omdat het paard ziek is.

5. Je wordt uiteindelijk meegesleurd naar de stal.​

Als je tijd met haar wilt doorbrengen, moet je naar de stal gaan. En voor je het weet, krijg je plotseling een bezem in je hand en moet je de vloer vegen, terwijl ze in de bak rondrijden en les krijgen van hun geliefde trainer.

6. Je kunt ze niet begrijpen.​

Piaff? Halve pas? Hoe loop je een parcours? Ja, als je geen idee hebt waar ik het over heb, dan begrijp ik dat wel. Ze hebben veel begrippen die moeilijk te begrijpen zijn als je niet bekend bent met de paardenwereld. Je moet dus goed luisteren, anders begrijp je niets wanneer ze met haar paardenvrienden praat.

7. Hun beste vriend weegt een halve ton.​

Ondanks het gewicht kunnen ze het paard bijna alles laten doen, en ze zijn verre van bang, ook al is haar beste vriend groter dan wij. Het betekent ook dat je zou kunnen overwegen geen ruzie met haar te maken.

8. Over tijd en discipline gesproken​

Maak je klaar om alle weekenden in de zomer door te brengen op ruiterevenementen in het hele land. Ineens krijg je de meeste paardrijclubs van het land te zien, en leer je hoe je rozenknoppen vlecht, laarzen borstelt en zelfs kleine haartjes verwijdert op het zwarte strikjasje van je vriendin. Heb je in het leger gezeten? Geloof me, de discipline van een paardenmeisje laat een sergeant lijken op een 10-jarige padvinder.

9. Paarden zijn voor het leven​

Als we naar de toekomst kijken en snel vooruit spoelen tot jij en je vriendin kinderen hebben, nou, maak je dan klaar om te eindigen met een stel kinderen die ook door “het paardenvirus” zijn gebeten. Heb je gehoord van de term “pony ouder”? Je loopt misschien het gevaar er een te worden. Plotseling is het niet alleen de paddock van je vriendin die je uitmest, maar ook die van de kleine pony van je zoon of dochter. Als je met een paardenmeisje trouwt, is de nooit eindigende poepschep-cirkel begonnen.

Dus laat ik het zo zeggen: Val je uiteindelijk toch op een paardenmeisje? Veel geluk! Laten we naar de tiende en laatste reden springen, die de belangrijkste reden is dat je voorbij al het bovenstaande kijkt.

10. Uiteindelijk vind je het allemaal prima.​

Ondanks je niet begrijpt waarom een paardenmeisje doet wat ze doet, verandert je visie na verloop van tijd. Opeens vind je het cool om naar de stal te rijden, omdat je weet dat het je vriendin gelukkig maakt. Misschien voel je zelfs dat het paard je vriend is geworden en vraag je hoe het ging op het evenement van afgelopen weekend.

Als je verliefd wordt op een paardenmeisje, is er geen weg meer terug. En dat is de 10e en laatste reden: je zult uiteindelijk denken dat het allemaal leuk is – ook al geef je dat misschien niet helemaal toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *