Rondje Beijing voor een gelukkig Chinees Nieuwjaar|Het overzees online-gala

‘Gelukkig Chinees Nieuwjaar’ nodigt internationale vrienden uit om bij ons langs te komen.

Inhoudsopgave

Het overzees online-gala ‘Gelukkig Chinees Nieuwjaar’ 2023 wordt gesponsord door de People’s Government of Beijing Municipality, de stad Helsinki en de ambassades van China in Finland, Estland, Griekenland, België en Canada. Het evenement wordt georganiseerd door het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau, de afdeling Cultuur en Vrije tijd van de stad Helsinki en wordt geproduceerd en uitgevoerd door het Beijing Overseas Cultural Exchanges Center, het cultureel centrum van China in Athene en het cultureel centrum Caisa van de stad Helsinki.

Rondje Beijing voor een gelukkig Chinees Nieuwjaar

Rondom het thema ‘Rondje Beijing – De meest iconische Beijing-stijl’ heeft het online gala een viertal routes met de ‘meest iconische Beijing-stijl’ geselecteerd, namelijk ‘De mooiste centrale as van Beijing’, ‘De meest iconische recreatieplekken van Beijing’, ‘De meest culturele straten van Beijing’ en ‘Het allerlekkerste eten van Beijing’. Buitenlandse vrienden uit vijf landen zullen deze toeristische plaatsen bezoeken.

Vier eersteklas culturele voorstellingen in diverse kunstvormen zoals muziek, dans en gevechtskunst zullen ook live worden uitgezonden. Gastvrouw Li Yangwei van het Beijing Radio & Television Station Beijing Time is uitgenodigd om met de internationale gasten te praten. De geselecteerde voorstellingen zijn vooral gericht op het presenteren van zowel de uitstekende Chinese traditionele cultuur als de hedendaagse kunst en bezieling van Beijing.

Het evenement nodigt Chinese en buitenlandse vrienden uit om naar het Beijing Overseas Cultural Exchanges Center te komen voor een vrolijk samenzijn. Ze kunnen de tentoonstelling van de Wereldwijde Zodiac Ontwerpwedstrijd bezoeken, herinneringen ophalen aan het leven in Beijing en aan het lentefeest, speciale lentefeestgerechten proeven en nieuwjaarsgeschenken uitwisselen.

‘Gelukkig Chinees Nieuwjaar – Het China-Hellas concert voor jonge musici’ werd op 14 januari 2023 in de concertzaal van het conservatorium van Athene gehouden, waarbij meer dan 600 toeschouwers aanwezig waren. Vijftien artiesten uit China en Griekenland traden op hetzelfde podium op.

In de Finse hoofdstad Helsinki zal op oudejaarsavond (21 januari 2023) in de belangrijkste winkelstraat ook een Chinese nieuwjaarsparade worden georganiseerd. De parade bestaat uit plaatselijke artiesten en zal draken- en leeuwendansen en vuurwerk laten zien. In een aantal culturele centra zullen diverse activiteiten in het kader van het lentefeest plaatsvinden.

De fototentoonstelling over de opkomende culturele & toeristische bestemming Beijing, het promotieproject voor inkomend toerisme en de tentoonstelling over de culturele en de creatieve producten van de Chinese dierenriem deden ook al Athene en Tallinn aan, de hoofdsteden van respectievelijk Griekenland en Estland.

Bedrijf: Beijing Radio & Television station Beijing Time

Contactpersoon: Wang Jie

E-mailadres: WangJie12321@163.com

Website: https://www.btime.com/

Locatie: Beijing, China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *