SiteGround Ervaring – Dit moet je weten voor je bestelt

SiteGround Webhosting Benelux

Inhoudsopgave

SiteGround Recensie

SiteGround is een van de meest populaire webhosts. Ze hosten momenteel meer dan 2,6 miljoen domeinen.

SiteGround biedt een verscheidenheid aan hosting plannen, op verschillende prijspunten, en een uitstekende klantenservice. SiteGround biedt hosting opties voor kleine blogs, middelgrote bedrijven, en grote online winkels.

In het kort is SiteGround de perfecte hosting provider om uw website te laten groeien.

SiteGround Prijzen & Hosting Plannen

SiteGround biedt drie verschillende hosting opties:

De prijzen van deze hosting pakketten blijven over het algemeen gelijk voor standaard gedeelde webhosting, WordPress-hosting en WooCommerce-hosting.

Cloud hosting heeft zijn eigen niveaus en prijzen, die we zo zullen bespreken.

StartUp is ideaal voor mensen die net beginnen of een klein bedrijf willen opbouwen. Met het StartUp-plan van SiteGround kunt u één website hebben, 10 GB opslagruimte en maar liefst 10.000 maandelijkse bezoekers. De introductieprijs begint bij €2,99/maand en vereist een verbintenis van 1 jaar.

Het is ook een goede keuze voor wie wil profiteren van de inbegrepen functies. Dit plan omvat:

 • Installatie van WordPress is gratis
 • Gratis SSL certificaat
 • SiteGround Optimizer plugin beschikbaar
 • Dagelijkse back-ups automatisch
 • Cloudflare CDN (Content Delivery Network) gratis
 • Gratis e-mail

Het is een geweldig plan, vooral voor mensen die net beginnen. Wees je ervan bewust dat je je maandelijkse bezoekerslimiet kunt overschrijden. Het GrowBig plan is een goede optie als je ervan overtuigd bent dat je snel zult schalen.

GrowBig is ideaal voor middelgrote bedrijven of mensen die meer dan één website willen beheren. Onbeperkte websites, 20GB webruimte en 100.000 maandelijkse bezoekers staan tot je beschikking. Prijzen beginnen bij €5,49 per maand voor een termijn van 1 jaar.

Dit plan omvat meer dan alleen de StartUp-functies.

 • Back-up kopieën beschikbaar op aanvraag
 • Supersnelle PHP
 • Staging-omgeving
 • Medewerkers toevoegen aan de site

Het is gemakkelijk te zien waarom GrowBig is het meest populaire plan van SiteGround. Dit plan bevat veel geweldige functies die eenvoudig te gebruiken en zal voldoen aan de behoeften van websites die verwachten gestaag verkeer.

SiteGround meest uitgebreide shared hosting plan, de GoGeek. Het is voor technologie geeks die veel controle over hun websites nodig hebben.

GoGeek plannen geven onbeperkte websites, 40GB webruimte en tot 400.000 maandelijkse bezoekers. Het is ontworpen voor grote bedrijven met veel verkeer. De prijzen beginnen bij €8,49 per maand als je je vooraf aanmeldt voor een heel jaar hosting.

Alle bovenstaande functies zijn inbegrepen in het GoGeek-plan, samen met:

 • Registreer uw klanten om white-label toegang te krijgen voor Site Tools
 • Verhoog de snelheid van de procesuitvoering door meer serverbronnen te gebruiken
 • Integratie van Git
 • Ultrasnelle PHP om het laden van pagina’s te versnellen
 • De meest bekwame klantenservice agenten van SiteGround bieden prioriteit ondersteuning

Dit plan is ontworpen voor mensen die bekend zijn met het ontwerpen van websites. Het is misschien niet het juiste plan voor u als u niet weet hoe sommige van de technologische functies te gebruiken. Tenzij u een specialist om uw website te beheren of toegang tot hoog volume verkeer mogelijkheden.

We zullen nu de cloud hosting van SiteGround bespreken, als eerst zien we dat de prijs wat duur wordt. SiteGround levert vier prijsplannen voor cloud hosting: Jump Start Business, Business Plus en Super Power.

De prijzen variëren tussen € 100 en € 320 per maand, zoals u kunt zien in de schermafbeelding. De belangrijkste verschillen tussen de plannen zijn CPU-cores, geheugen en SSD-ruimte.

Cloud hosting is gemakkelijk te schalen, wat je binnenkort zult ontdekken. Als u nieuw bent met cloud hosting, kunt u beginnen met het Entry plan.

SiteGround Cloud Hosting Prijzen

SiteGround Voordelen & Nadelen

Voordelen SiteGround

Door de hardware die ze gebruiken (SSD-schijven) en de softwareoplossing (SG Optimizer en HTTP/2) bieden SiteGround-servers bovengemiddelde snelheden.

Wanneer u een account opent bij dit hostingbedrijf, kunt u kiezen uit servers in Amerika, Azië, Australië en Europa. Dit is perfect als je veel bezoekers uit de Benelux krijgt.

SiteGround heeft een van de beste beschikbaarheidscijfers (bijna 100%). We zullen er hieronder meer over zeggen.

Siteground meet het verkeer van uw website niet.

SiteGround biedt een zeer volledig niveau van klantenondersteuning De tutorials en gidsen zijn ook van hoge kwaliteit.

Uitstekende Uptime & Site Snelheid

Site snelheid en uptime gaan hand in hand. Site snelheid is de snelheid waarmee uw website laadt. Uptime verwijst alleen naar hoe lang de server beschikbaar blijft.

U kunt vertrouwen in zowel de onafhankelijke tests die mijn team heeft uitgevoerd en wat ik heb gehoord van lange termijn SiteGround gebruikers.

SiteGround uptime is altijd een goede zaak, vooral omdat ze in de loop der jaren verschillende upgrades aan hun servers hebben uitgevoerd. Hun gedeelde hosting was heel betrouwbaar. Ik ondervond slechts twee seconden totale downtime tijdens mijn test van een maand. Dit is een opmerkelijk niveau van betrouwbaarheid.

De snelheid van de site was ook niets om je voor te schamen tijdens de testperiode. WordPress en shared hosting staan niet bekend om hun bliksemsnelle laadtijden. Sommige grote hostingproviders, die opscheppen over de snelheid van hun site op hun servers, hebben tests teruggestuurd die laadtijden van ruim een seconde per maand lieten zien.

Een test van meer dan een seconde geeft aan dat het nooit sneller was dan dat, of dat het laden van pagina’s aanzienlijk langer duurde.

SiteGround gedeelde hosting werd getest en onze demosite laadde consequent in minder dan een halve seconde. Dit lag gemiddeld rond de 600 milliseconden. Nog beter, de laadtijd was consistent voor de hele maand. Er waren geen pieken in laadtijden die de ervaring van bezoekers negatief hadden kunnen beïnvloeden als ze de site tijdens deze periode bezochten.

SiteGround voegde extra functies toe om deze snelheid te verbeteren. SiteGround Optimizer optimaliseert en cachet uw inhoud, zodat bezoekers deze in enkele seconden kunnen openen. De Ultrafast PHP van het bedrijf, die beschikbaar is op de plannen GrowBig of GoGeek, vermindert de tijd die nodig is om uw inhoud te laden met 32%.

Uitstekende klantenondersteuning

Heb je ooit technische problemen gehad en alle oplossingen geprobeerd? Ik wel.

SiteGround ondersteuning is uw held. SiteGround maakt het gemakkelijk om een website te bouwen. De klantenservice team van SiteGround is geweldig. Elk jaar krijgen ze bijna 100% tevredenheid.

Ze bieden 24/7 ondersteuning via live chat, telefonische ondersteuning en een helpdesk ticketing service. Zelfs de meest ingewikkelde problemen kun je in slechts 15 minuten oplossen, zodat je snel weer verder kunt.

Dit is essentieel voor website-eigenaren die net beginnen om de onvermijdelijke problemen waarmee ze te maken krijgen op te lossen.

Lage introductieprijs & geld-terug-garantie

SiteGround biedt een geweldige optie voor beginners, met een maandelijkse hosting plan vanaf € 3,49 per maand.

Deze goede hosting plan bevat ook alle functies die een nieuwe website-eigenaar zou nodig hebben. Het is niet opgebouwd om de gebruiker te overtuigen om up te graden naar een duurder plan (wat andere providers wel doen).

Binnen 30 dagen na aankoop, krijgt u een volledige terugbetaling van de hosting kosten als er iets mis gaat of uw website niet werkt zoals u verwacht.

Beveiliging

SiteGround biedt verschillende beveiligingsopties. Deze omvatten de SG Site Scanner, die u laat weten of uw website wordt aangevallen, antispamtools SpamAssassin, SpamExperts en hotlinkbescherming. U kunt ook IP-adressen blokkeren. De SiteGround Hosting controleert alle links op uw homepage op virussen en zorgt ervoor dat ze schoon zijn.

De SiteGround Hosting biedt een unieke functie genaamd Leech Protect waarmee beheerders kunnen voorkomen dat gebruikers publiekelijk posten of hun wachtwoorden vrijgeven op bepaalde delen van de site. SiteGround is geïntegreerd met CloudFlare’s content delivery network (CDN), wat zorgt voor betere beveiliging en prestaties. CloudFlare integratie is gratis en beschikbaar voor alle site-eigenaren. Deze integratie is gratis en opent de mogelijkheid voor meer mensen om ervan te profiteren.

SiteCheck is een andere nuttige tool. SiteCheck is een automatische softwarescanner die uw website controleert op malware. Het is de moeite waard om het regelmatig uit te voeren, want u wilt geen boze gebruikers die klagen dat ze door uw site zijn geïnfecteerd. SiteGround hosting biedt dagelijkse back-ups voor uw gegevens.

Gratis dagelijkse back-ups

Veel hosting providers maken niet vaker dan eens per week of om de dag een back-up van uw website. Als uw website onherstelbaar beschadigd is, ben je dan je wijzigingen van de laatste week kwijt.

Met de SiteGround hosting verliest u enkel de wijzigingen die u in de laatste 24 uur hebt gemaakt. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw website up-to-date blijft.

Gratis Content Delivery Network (CDN)

Goed nieuws is ook het gratis Cloudflare Content Delivery Network (CDN). CDN slaat grote bestanden zoals afbeeldingen op meerdere servers op verschillende locaties in de wereld op. Hierdoor hebben sitebezoekers sneller toegang tot bestanden door ervoor te zorgen dat ze zo dicht mogelijk bij hun computers blijven.

De servers van SiteGround zijn verspreid over drie continenten. Dit helpt om laadtijden snel te houden en zorgt voor een geweldige klantervaring.

Aanbevolen door WordPress

WordPress beveelt SiteGround aan, en met een reden. De SiteGround WordPress hostingpakketten behoren tot de meest uitgebreide die u kunt vinden.

De supportmedewerkers zijn allemaal hoog opgeleid in WordPress en helpen u graag met alle WordPress-gerelateerde problemen. Dit in tegenstelling tot andere hosts die u zullen vertellen dat het niet hun probleem is (wat zeker niet waar is).

Om zijn plaats als WordPress-aanbevolen host verder te verdienen, blijft SiteGround nieuwe functies ontwikkelen voor hun WordPress-hostingplannen.
SiteGround biedt WordPress-gebruikers de best mogelijke ondersteuning.

Ze bieden back-ups op vraag en geautomatiseerde WordPress updates, evenals SuperCacher technologie die uw site versnelt zonder dat u iets hoeft te doen.

Nadelen SiteGround

Als u wilt dat een klantenservicemedewerker van SiteGround de migratie van uw website doet, wordt u gevraagd € 30 te betalen. Er is een gratis WordPress migratie plugin die je kunt gebruiken, maar dit kan verwarrend zijn voor beginners.

Elk SiteGround plan komt met een maximale database grootte van 1 GB. Dit kan een probleem zijn voor heel grotere sites.

Opslagbeperkingen

De meeste mensen die deze post lezen zullen geen last hebben van de beperkte opslagruimte op shared hosting plannen. Als uw site groter wordt dan 40GB, zult u moeten upgraden naar cloud hosting plannen.

StartUp-plannen staan slechts 10.000 sitebezoekers toe. Als uw websiteverkeer exponentieel toeneemt, moet u uw plan misschien eerder upgraden dan u denkt.

Geen gratis domeinnaam

Veel webhosts bieden gratis domeinnamen aan om nieuwe klanten aan te trekken.

Dit omvat vaak het lage introductietarief en aanvullende diensten zoals e-mail en migraties. Een domeinnaam is meestal gratis voor het eerste jaar.

SiteGround biedt deze dienst niet aan. SiteGround rekent € 17,99/jaar om een domeinnaam te registreren als u die niet heeft. (wij raden aan om je domeinnaam via NameCheap of Vimex te kopen)

Aanbod van SiteGround

SiteGround WordPress Hosting

SiteGround is een van de weinige webhosts die WordPress-specifieke hosting aanbiedt. WordPress beveelt hen sterk aan, zoals we al hebben vermeld.

SiteGround maakt het gemakkelijk om WordPress automatisch te installeren. Met de functie WordPress Launch kunt u het hele proces automatiseren door simpelweg op een knop te klikken.

Na het inloggen op uw website wordt u gevraagd om uw site in te stellen met de WordPress Starter Kit van SiteGround. Zelfs voor beginners duurt het hele proces minder dan 5 minuten.

De SiteGround WordPress Hosting beschikt over de SiteGround Migrator plugin, wat een populaire functie is. Deze plugin is ideaal voor gebruikers die een website hebben gehost bij een andere host, maar deze willen verplaatsen naar SiteGround.

U kunt ook WordPress experts van SiteGround gratis raadplegen als u niet zeker bent over de werking van de migratie plugin.

SiteGround WordPress Hosting

SiteGround Web Hosting

SiteGround levert veilige en snelle webhosting voor elke website. De algemene web hosting van SiteGround kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan Content Management Systemen (CMS), waaronder Joomla, Drupal, Joomla en vele anderen.

Met hun complete website oplossing, kunt u snel bouwen en lanceren van uw site met gemak. U heeft de optie van WordPress of Weebly als uw site bouwer. U kunt installeren elke winkelwagen u kiest als je een online winkel.

SiteGround maakt domeinregistratie eenvoudig en betaalbaar. SiteGround kunt u zowel uw domeinnaam en site te beheren vanaf een locatie.

Wanneer u uw domein registreert, krijgt u ook toegang tot een onbeperkt aantal e-mailaccounts. Dit is geweldig voor het beheren van verschillende aspecten van uw bedrijf.

SiteGround Web Hosting

SiteGround WooCommerce Hosting

SiteGround biedt hostingopties voor gebruikers die een WooCommerce-aangedreven webwinkel willen maken. Bij dit plan is WooCommerce al geïnstalleerd. Hierdoor kunt u zich richten op het uploaden van producten direct naar uw online winkel.

Met WooCommerce kunt u elk product of dienst online verkopen. SiteGround ondersteunt je ecommerce groei met een AI anti-bot systeem en een gratis SSL certificaat voorgeïnstalleerd.

SiteGround beschikt over een handige concept tool als je het WooCommerce GrowBig plan of GoGeek plan kiest. Met het concept exemplaar kun je veilig je winkel ontwikkelen, en vervolgens alle wijzigingen of updates testen voordat het live gaat.

SiteGround WooCommerce Hosting

SiteGround Cloud Hosting

Cloud hosting is een innovatieve manier om websites te hosten. Cloud hosting is een geweldige oplossing voor websites en bedrijven van grote omvang die snel kunnen uitbreiden. Cloud hosting is de volgende stap als je shared hosting plannen niet snel genoeg zijn.

SiteGround cloud hosting biedt u gegarandeerde resources, waaronder uw eigen RAM en CPU. Uw cloud plan kan worden veranderd op elk gewenst moment. Beter nog, je hoeft niet te wachten op downtime, want de resources zijn direct beschikbaar.

U kunt het schalen ook automatiseren! De auto-scale functie van SiteGround past automatisch uw RAM en CPU aan om onverwachte verkeerspieken op te vangen. Dit voorkomt downtime of vertraging.

Het beste aan deze schaal is dat u vooraf kunt bepalen hoeveel u wilt schalen.

SiteGround cloud hosting zal een dedicated IP gratis omvatten. Deze functie zal ervoor zorgen dat uw website wordt beschermd tegen IP blacklisting als gevolg van de acties van andere website eigenaren.

SiteGround Cloud Hosting Prijzen

Is SiteGround goed voor Nederland?

SiteGround is zeker geschikt voor Nederland. Het datacenter van SiteGround in Amsterdam is de reden. Hierdoor kunt u uw website of webwinkel op de server zetten. Dit heeft als voordeel dat bezoekers uit België en Nederland zeer snel op uw website kunnen komen. De Nederlandse markthosting van SiteGround is dus perfect, zeker op vlak van prestaties!

Is SiteGround goed voor België?

SiteGround is ook geschikt voor België. Het datacenter van SiteGround in Amsterdam is dicht genoeg waardoor belgische bezoekers een enorme snelheid ondervinden. Hierdoor kunt u uw website of webwinkel op de server zetten. Dit heeft als voordeel dat bezoekers uit België en Nederland van een top snelheid genieten. De Belgische hosting markt van SiteGround is dus perfect, zeker op vlak van snelheid!

Wanneer SiteGround gebruiken?

SiteGround biedt onverslaanbare diensten, en ik zou het iedereen aanraden. SiteGround is geschikt voor serieuze projecten. Als je meer prestaties nodig hebt, kun je upgraden naar een van de premium hosting plannen (bijvoorbeeld Cloud hosting of dedicated. Het is vooral aanbevolen voor:

 • SiteGround WooCommerce hosting is beschikbaar voor online winkels
 • Professionele bloggers
 • Websites gebouwd op WordPress
 • Zakelijke websites voor grote bedrijven
 • Ontwerpers en ontwikkelaars die waarde hechten aan kwaliteit en een uitstekende klantenservice
 • Voor degenen die op zoek zijn naar functies zoals staging, Git repositories, of SSH toegang
 • Alles wat high-performance oplossingen vereist zal over het algemeen nodig zijn

U kunt SiteGround 30 dagen vrijblijvend gebruiken.

Wanneer geen SiteGround-hosting gebruiken?

Hoewel SiteGround zich kan aanpassen aan vele profielen is het in bepaalde gevallen niet de beste keuze.

 • U bent op zoek naar betaalbare webhosting
 • U kunt Windows-gebaseerde servers krijgen door InMotion hosting of Hosting te bekijken.
 • Als u een beperkt budget hebt en veel webruimte nodig hebt

Is SiteGround aangeraden?

Het was fascinerend om te zien hoe SiteGround over hun klantenondersteuningsteam praat, hun beloften en beschikbaarheid, snelheid en professionaliteit.

Maar zijn deze eissen waar?

Ze bieden een geweldige dienst, die ik al jaren gebruik. Hun laadsnelheid is de snelste die ik heb gezien in shared web hosting. De klantendienst van SiteGround is vriendelijk, efficiënt en snel. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere concurrenten. SiteGround biedt ook meer dan de gemiddelde technologie.

Deze webhostingdienst valt in de middelste tot hoge prijsklasse, dus het is niet ideaal voor projecten met kleine budgetten. Hoewel de geavanceerde back-upfuncties geweldig zijn, zijn ze niet beschikbaar op het goedkoopste plan. Wees ervan bewust dat elk plan een limiet heeft op het aantal sites dat u kunt hosten.

Ik hoop dat deze SiteGround beoordeling nuttig was. Als u vragen heeft, laat dan een reactie achter.

U kunt SiteGround 30-dagen gratis uitproberen.

SiteGround veel gestelde vragen

De SiteGround hosting is een grote speler in de WordPress gemeenschap. Ze worden zelfs aanbevolen door WordPress. Hun degelijke prijs-kwaliteitverhouding verzekert hen ook van een plaats in onze WordPress hosting gids.

Het beste aan SiteGround WordPress Hosting is alle extra WordPress hosting functies die ze aanbieden. Laat me mijn favoriete functies opnoemen:

 • Een krachtige snelheidsoptimalisatie plugin waarmee u uw caching opties kunt instellen, beeldgrootte optimaliseren, afbeeldingen lui laden en uw broncode minen.

 • SiteGround biedt een startersplug om je te helpen bij het opzetten van je WordPress site. Hoewel ik het persoonlijk niet gebruik, kan het nuttig zijn voor beginners.

 • SiteGround biedt een flexibel WordPress-systeem en plugin-updates waarop je kunt vertrouwen. Je kunt ervoor kiezen om plugins automatisch te laten updaten als er een nieuwe versie uitkomt of handmatig (jij beslist).

 • Ik gebruik geavanceerde WordPress tools om mijn leven gemakkelijker te maken. De mogelijkheid om staging areas aan te maken (kopie van mijn website waarmee ik kan testen) heeft me geholpen om geen fouten te maken bij het updaten van mijn live website.

 • Een migratie plugin waarmee u uw WordPress site gemakkelijk kunt verplaatsen wanneer u deze voor het eerst naar SiteGround brengt.

SiteGround gebruikt Google Cloud infrastructuur. Daarom gebruiken ze de servers van Google. Google Cloud servers zijn samen met AWS (Amazon) een van de meest gebruikte cloud oplossingen. Andere top webhosts zoals WP Engine of Kinsta gebruiken deze dienst.

Siteground biedt een ingebouwd Content Delivery Network. Het is eenvoudig te activeren en wordt geleverd met 10GB bandbreedte. U kunt kiezen om te upgraden naar Premium ( € 14,99), of Cloudflare als u meer bandbreedte nodig heeft.

SiteGround maakt het eenvoudig om Cloudflare te integreren met behulp van hun Site Tools (in dashboard). Het duurt slechts een paar klikken. Cloudflare biedt een gratis plan dat hun CDN en andere functies omvat. Als u echter krachtigere / premium functies nodig hebt, moet u $20 per maand betalen voor Cloudflare.

Cloudflare wordt gebruikt voor de meeste Tooltester sites. Het biedt veel compressie en minifying opties, evenals beveiligingsfuncties. Cloudflare biedt meestal meer dan een CDN geleverd door een hosting provider (met inbegrip van SiteGround).

De SiteGround Hosting is beter dan Bluehost vanwege zijn superieure prestaties (uptime, snelheid), vriendelijke klantenservice, meer geavanceerde back-up opties (gratis), prijstransparantie, en de beschikbaarheid van datacenters (servers), in vier continenten: VS (Europa), Australië (Australië) en Azië (Azië).

Bluehost gedeelde hostings hebben meer opslagruimte en kunnen iets goedkoper zijn. Dit veronderstelt dat je geen derde partij nodig hebt om toegang te krijgen tot ontbrekende Bluehost-functies, zoals geavanceerde back-ups. Geavanceerde back-ups

SiteGround lijkt een completere dienst te zijn. Zie voor meer informatie mijn gedetailleerde vergelijking tussen deze twee hostings.

SiteGround biedt geen gratis domeinnaam bij zijn plannen. SiteGround brengt u €16 per jaar in rekening om een domeinnaam te kopen. U kunt er ook een kopen bij een derde partij, wat misschien iets betaalbaarder is (bijv. Namecheap).

Hun hostingplannen omvatten e-mailaccounts, zodat u een professionele e-mail zoals info@jouw-website.be kunt gebruiken. Deze optie is beschikbaar ongeacht of u domeinen registreert via een externe provider zoals Namecheap. U moet echter wel het domein verbinden met uw SiteGround server.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *